Köfte ve bir dilim ekmek
Cümleme yeni senenin vermiş olduğu heyecanın ve bir yılın tecrübesinin getirdiği olgunluğun karışımının tadını size hissettirebilme isteğiyle başlıyorum. Açık unutulan bir musluk misali ellerim elverdiğince bilgi havuzuna bir damla cümle de ben katmaya çalışıyorum. Unutmayın bilgi bazen bayatlamış ekmek gibi de olabilir. Tadı tek başına güzel gelmeyebilir; ama en leziz köfte bayat ekmekle yapılanıdır. Yeter ki yumuşaması için biraz su katın.
Düşündünüz mü?
Kalem kağıt alıp yazmaya benzemez. En son izlediğiniz savaş filminin en alengirli sahnesi gibi de değildir. Savaşmak aynı zamanda açlığı göze almaktır. Vurmadan da öldürebilmektir. Sinsice sahnelenen yalanda doğru olarak gösterilmektir.
Varlık Vergisi
- 981.105 kilo buğday
- 689.740 kilo buğday unu
- 106.200 mısır unu
- 85.954 kilo peksimet
- 11.049 kilo et
- 18.678 kilo konserve et (veya kavurma)
- 2. 880 kilo çorbalık kavurma
- 5.493 kilo sebze ve konserve
- 23.383 kilo pirinç
- 9.880 yumurta
- 76.976 kilo fasulye
- 57.808 kilo bakla
- 20.971 kilo bulgur
- 16.161 kilo patates
- 8.226 kilo soğan
- 4.319 sadeyağ
- 7.137,5 kilo zeytinyağı
- 19,205 kilo zeytin
- 350 kilo sardalye
Yazının devamını okumak istiyorsanız "NOTUNGA: ENTERESAN NOTLAR TEZGAHI" adlı kitabı okumalısınız.